ZAMONAVIY DASTURLASH TILLARIDAN RAQAMLI IQTISODIYOTDA FOYDALANISH - Xoliqova Manzura Qoyirovna,; Xakimov Farrux Farxod o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  dasturlash  tillarining  raqamli iqtisodiyotdagi roli va ta'siri yoritilgan. Dasturlash tillari sun'iy intellekt, blokcheyn, katta  ma'lumotlar  tahlili,  Internet  of  Things  (IoT)  va  boshqa  innovatsion texnologiyalarni yaratishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada dasturlash tillarining  raqamli  iqtisodiyotdagi  imkoniyatlari,  innovatsiyalari  va  kelajakdagi rivojlanish  trendlari  ko‘rib  chiqiladi.  Raqamli  iqtisodiyotning  turli  sohalarida dasturlash  tillari  qanday  yangiliklar  yaratishini,  ularning  iqtisodiyotni  samarali boshqarishga qanday yordam berishini va kelajakda qanday istiqbollar kutayotganini tahlil qilinadi.