QUYOSH ELEKTR STANSIYALARINI ALGORITMLASH VA MATEMATIK MODELLASHTIRISH - Xoliqova Manzura Qoyirovna; To’xtayev Bekmurodjon Safarboy o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada quyosh energiyasi haqida umumiy ma’lumotlar ,undan  qanday  jamiyatda    foydalanish,  energiya  olish  va  undan  samarali,  oqilona foydalanish  yo’llari  aytib  aniq  yoritib  berilgan.Yurtimizda  bu  energiyaga  oid qonunlar,foydalanish  usullari,bu  energiya  iste’moli  va  zararlari  va  rivoji  haqida tushuncha  berilgan.  Shu  ma’lumotlar  asosida  quyosh  energiyasini  hozirgi  zamon texnologiyalari asosida modellashtirildi.Bu model aniq va ravon tushuntirib berilgan.