LAPLASNING INTEGRAL TEOREMASINI DASTURLASH TILLARI TOMONIDAN BAJARILISHI - Xodjakulov Malik Xazratovich,; Xoliqova Manzura Qoyirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya.  Ushbu  maqolada  Laplasning  integral  teoremasining  matematik asoslari  va  dasturlash  tillari  yordamida  uning  hisoblanishi  va  amaliy  qo‘llanilishi ko’rib  chiqilgan.  Maqolada  Python  dasturlash  tili  orqali  Laplas  operatori  va integralining  hisoblanishi  ko‘rsatilib,  bu  teoremaning  fizikadagi  qo‘llanilishiga misollar  keltirilgan.  Dasturlash  tillari  yordamida  Laplas  teoremasini  simulyatsiya qilish va uni amaliy muammolarda qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi.