TA'LIM TIZIMIDA VIRTUAL O’QUV JARAYONLARINI BOSHQARISHNING REGENERATIV MODELLARI VA ALGORITMLARI - Xoliqova Manzura Qoyirovna,; Avazov Bekzod Mamanazarovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada virtual ta’lim tizimida regenerativ modellar va algoritmlarning  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi.  Regenerativ  modellar  yordamida  o‘quv jarayonining moslashuvchanligi va samaradorligi oshirilishi, shuningdek, individual yondashuvning ta’minlanishi mumkinligi ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada virtual ta’lim platformalarida  regenerativ  algoritmlardan  foydalanish  tamoyillari,  ularning afzalliklari  va  kamchiliklari  yoritilgan.  Shuningdek,  regenerativ  yondashuvlarning ta’lim  tizimiga  qo‘shayotgan  innovatsion  hissasi  tahlil  qilinadi  va  kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari haqida xulosa chiqariladi.