KORXONA PUL MABLAG’LARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MAQSADIDA TASHKIL ETILADIGAN PUL FONDLARI VA ULARNING IQTISODIY AHAMIYATI - Xolbekov Sayfulmalik, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mamlakatimiz  iqtisodiy  taraqqiyotida  kuchli  va  barqaror korxonalar tizimini shakllantirish hamda ularning moliyaviy barqarorligini ta’minlash muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Aynan  shu  maqsadda  har  bir  korxona  o‘z  faoliyati davomida mavjud pul mablag’laridan oqilona va samarali foydalanishga intiladi. Pul mablag’larini  to‘g‘ri  boshqarish  natijasida  korxonaning  nafaqat  moliyaviy  holati mustahkamlanadi,  balki  uning  ishlab  chiqarish  salohiyati  ham  oshadi,  iqtisodiy xavfsizligi ta’minlanadi. Shuning uchun ham korxonada turli xil pul fondlarini tashkil etish, ularning mohiyatini chuqur anglash, iqtisodiy ahamiyatini to‘liq idrok etish va ulardan maqsadli foydalanish juda muhim hisoblanadi.