EXCEL ORQALI REAL HAYOTIY MASALALARNI YECHISH - Ermatov Rustamjon Tulkinjanovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Microsoft Excel — turli sohalarda, jumladan ta’limda, real hayotiy masalalarni yechish uchun qulay va kuchli vositadir. Ushbu maqolada Excel dasturining  o‘quvchilarning  analitik,  hisob-kitob  va  masalalarni  yechish ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  kundalik  hayotiy masalalar  —  byudjet  tuzish,  statistika  tahlili,  resurslarni  boshqarish,  kichik  biznes hisob-kitoblari  kabi  masalalarni  Excel  orqali  yechish  misollari  keltiriladi.  Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Excelning o‘quv jarayoniga joriy etilishi matematik va axborot  ko‘nikmalarini  mustahkamlashga,  tanqidiy  fikrlashni  rivojlantirishga  va kelajakdagi  kasbiy  faoliyatga  tayyorgarlik  ko‘rishga  yordam  beradi.  Maqola o‘qituvchilarga  dars  jarayonida  Excel  asosidagi  amaliy  mashqlarni  samarali  tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.