ASRLARGA TENG QADR: SHERABOD TUZKONING O’TMISHI VA BUGUNI - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatasiya:  Ushbu  maqolada  Surxondaryo  viloyati  Sherobod  tumanida joylashgan noyob  tabiiy  boylik  —  Tuzkon  (Xo‘jaikon) konining  tarixi,  shakllanish jarayonlari  va  bugungi  kundagi  iqtisodiy-ijtimoiy  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada konning shifobaxsh xususiyatlari, xususan, speleoterapiya (tuz g‘ori orqali davolash) imkoniyatlari hamda mahalliy aholining turmush tarzida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, hududning eksport salohiyati va tabiiy zahiralarining o‘ziga xos jihatlari haqida ma’lumotlar berilgan.