BIZ KO‘RA OLMAGAN SAMARQAND: SHO‘ROLAR DAVRIDA BUZIB TASHLANGAN MINORALAR VA MADRASALAR XARITASI - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Samarqand  shahrining  XX  asrning  birinchi yarmi, ayniqsa, Sho‘rolar (Sovet) davridagi me’moriy qiyofasining o‘zgarishi tahlil qilinadi.  Maqolada  "shaharsozlikni  modernizatsiya  qilish"  bahonasida  buzib tashlangan,  bugungi  kunda  faqat  fotosuratlar  va  arxiv  hujjatlarida  qolgan  noyob madrasalar, minoralar va masjidlar haqida ma’lumot beriladi.