ZAMONAVIY KUTUBXONALARDA ELEKTRON KATALOG TIZIMLARINING AHAMIYATI - Ermetova Dilorom (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  kutubxona  faoliyatida  elektron katalog tizimlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi  natijasida  kutubxona  xizmatlari  ham  yangi  bosqichga  ko‘tarilmoqda. Elektron kataloglar  kitobxonlarga axborotni tezkor  topish  imkonini  yaratadi hamda kutubxona  fondini  samarali  boshqarishga  yordam  beradi.  Maqolada  elektron kataloglashtirish  jarayoni,  uning  afzalliklari  va  kutubxona  faoliyatidagi  roli  haqida ilmiy tahlil berilgan.