O‘ZBEKISTON BANK TIZIMIDA AKKREDITIV VA FACTORING XIZMATLARINING O‘RNI - Sa'dullayev Abdurahmon Nurilla oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  ishda  O‘zbekiston  bank  tizimida  akkreditiv  va factoring  xizmatlarining  iqtisodiy  ahamiyati  hamda  ularning  xalqaro  savdo operatsiyalarida  to‘lov  xavfsizligini  ta’minlashdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot davomida akkreditiv va factoring operatsiyalarining nazariy asoslari, ularning bank tizimidagi roli va tashqi savdo faoliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek,  ushbu  moliyaviy  instrumentlarning  eksport-import  operatsiyalaridagi risklarni  kamaytirishdagi  ahamiyati  yoritilib,  O‘zbekiston  bank  tizimida  ushbu xizmatlarni yanada rivojlantirish bo‘yicha takliflar berilgan.