“YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASI SHAROITIDA XIZMAT KO‘RSATISH SOHASI TARMOQLARINI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION VA IQTISODIY MEXANIZMLARI” - Xalikova Lola Nazarovna; Eshqo‘ziyev Adhambek Mamadali o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu ilmiy maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi sharoitida  xizmat  ko‘rsatish  sohasi  tarmoqlarini  rivojlantirishning  nazariy  asoslari hamda  innovatsion  va  iqtisodiy  mexanizmlari  tadqiq  etilgan.  Tadqiqot  jarayonida xizmat  ko‘rsatish  sohasining  milliy  iqtisodiyotdagi  o‘rni,  uning  rivojlanish tendensiyalari va iqtisodiy samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, 2022–2025 yillar bo‘yicha statistik ma’lumotlar asosida xizmat ko‘rsatish  sohalari  hajmining  o‘sish  dinamikasi  baholangan  hamda  ushbu  sohaning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati aniqlangan.