TABIAT MUZEYLARINING EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Maxmudova Nodira Abduvoxit qizi; Tashpulatova Dilfuza Xidayevna; Shernazarov Zokirjon Shahobiddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Tabiat muzeylari  — tabiatni o‘rgatish, muhofaza qilish va jamiyatda ekologik ongni shakllantirish uchun muhim institutdir. Ushbu maqolada tabiat muzeylarining ekologik madaniyatni shakllantirishdagi o‘rni, uning mexanizmlari, amaliy tajribalari va muammolari tahlil qilinadi. Tabiat muzeylari orqali ekologik bilim berish, jamiyatda mas’uliyatli  munosabatni  rag‘batlantirish  va  barqaror  rivojlanishning  madaniy omillarini mustahkamlash jarayonlari ko‘rib chiqiladi.