VIRTUAL TAHDIDLAR VA YOSHLAR MA’NAVIY XAVFSIZLIGI - To’laganova Go’zal Xotam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  virtual  tahdidlarning  yoshlar  ma’naviy dunyosiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  hamda  ularning  ma’naviy  xavfsizligini  ta’minlash masalalari  tahlil  qilinadi.  Raqamli  texnologiyalar  va  internet  tarmog‘ining  jadal rivojlanishi natijasida yoshlar hayotida virtual makonning o‘rni tobora ortib bormoqda. Shu bilan birga, internet va ijtimoiy tarmoqlar orqali turli zararli axborotlar, g‘oyaviy xurujlar, yolg‘on ma’lumotlar va salbiy kontentlarning tarqalishi yoshlarning ongiga va  dunyoqarashiga  ma’lum  darajada  ta’sir  ko‘rsatishi  mumkin.  Maqolada  virtual tahdidlarning mazmun-mohiyati, ularning yoshlar ongiga salbiy ta’siri hamda bunday tahdidlardan himoyalanish yo‘llari yoritib beriladi. Shuningdek, yoshlarning ma’naviy immunitetini mustahkamlash, ularni axborot makonida mustaqil va tanqidiy fikrlashga o‘rgatish,  milliy  va  umuminsoniy  qadriyatlarga  hurmat  ruhida  tarbiyalashning ahamiyati tahlil qilinadi. Bunda oila, ta’lim muassasalari va jamiyatning hamkorligi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqola yoshlarni virtual tahdidlardan himoya qilish orqali ularning ma’naviy xavfsizligini ta’minlash masalalariga bag‘ishlangan.