YOSHLAR ONGIDA MILLIY G‘URUR VA VATANPARVARLIKNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI - Karimov Azizbek Qudratillayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yoshlar ongida milliy g‘urur va vatanparvarlik tuyg‘ularini shakllantirish va rivojlantirishning pedagogik, ijtimoiy hamda ma’naviy omillari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ta’lim  tizimi,  oila,  tarixiy  meros  va  milliy qadriyatlarning  yoshlar  tarbiyasidagi  o‘rni  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Tadqiqot natijalariga  ko‘ra,  yoshlar  ongida  vatanparvarlikni  shakllantirish  jarayonida  ta’lim muassasalari, oilaviy tarbiya va ijtimoiy muhitning o‘zaro hamkorligi muhim ahamiyat kasb etadi.