AKADEMIK OLIMA – XADICHA SULAYMONOVA ILK O‘ZBEK HUQUQSHUNOS AYOLI - Xakimxo‘jayeva Sevdo Kamol qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur ilmiy  maqola Oʻzbekistonda huquqshunoslik fanining shakllanishi va rivojida muhim oʻrin tutgan ilk oʻzbek huquqshunos ayol — Xadicha Sulaymonovaning  hayoti,  ilmiy  merosi  hamda  ijtimoiy-huquqiy  faoliyatini  tahlil qilishga  bagʻishlanadi.  Olimaning  yuridik  ta’lim,  ayniqsa,  sud-huquq,  Adliya tizimidagi faoliayati, huquqiy ong va huquqiy madaniyatni yuksaltirishga qaratilgan tashabbuslari  hamda  ayollarning  ilm-fan  va  huquq  sohasidagi  faolligini  oshirish borasidagi faoliyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi.