ONA TILI DARSLARIDA MEDIA SAVODXONLIK ELEMENTLARINI JORIY ETISH IMKONIYATLARI - OXUNOV ILXOMJON ABDUNABIYEVICH; BAQBERGENOVA DILNURA MAKSUDBEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ona  tili  darslarida  media  savodxonlik elementlarini  joriy  etishning  pedagogik  imkoniyatlari,  metodik  asoslari  va  amaliy mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Ona  tili  fanining  mazmuni  va  imkoniyatlari  media savodxonlikni rivojlantirish uchun qulay platforma ekani asoslab beriladi. Xususan, matn ustida ishlash, uslubiy tahlil, nutq madaniyati, publitsistik va badiiy matnlarni qiyoslash  jarayonida  media  materiallardan  samarali  foydalanish  yo‘llari  ko‘rsatib o‘tiladi. Media savodxonlik elementlarini ona tili darslariga tizimli ravishda joriy etish o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasi, mantiqiy tafakkuri va axborot madaniyatini rivojlantirish masalalari tushuntiriladi.