KO'ZNING SHOH VA OQSIL PARDA KASALIKLARIDA HAMSHIRALIK PARVARISHI. - Sotvoldiyev Abdug'ulom (TADQIQOTLAR, 2026)
Shox parda — koʻz tashqi qobigʻining shaffof tomirsiz qismi. Shox pardaning vazifasi  yorugʻlik  nurlarini  oʻtkazish  va  qaytarish,  shuningdek,  koʻzning  ichki qismlarini salbiy tashqi taʼsirlardan himoya qilishdan iborat.