JISMLARNING ERKIN TUSHISHI BO’YICHA ANIMATSIYALAR YARATISHNI O’QITISH METODIKASI - Mamasoliya Ruxshona; B. I. Xamdamov (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.  Ushbu maqola jismlarning erkin tushishi bo‘yicha animatsiyalar yaratish jarayonini o‘rganish va o‘qitish metodikasini yoritadi. Animatsiyalar orqali jismning erkin tushishi tushunchasi vizual tarzda tushuntirilib, talabalarda tushunishni chuqurlashtirish  maqsad  qilingan.  Maqolada  jarayonni  bosqichma-bosqich  tashkil etish,  zamonaviy  dasturiy  vositalardan  foydalanish  va  interaktiv  o‘quv  metodlari ko‘rsatib o‘tilgan. Natijada, animatsiyalar yordamida Fanlarni qiyin tushunarli qismlari o‘zlashtirilishini samarali oshirish mumkinligi ta’kidlanadi.