AUTIZM SPEKTR BUZILISHINING KELIB CHIQISHI, BELGILARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Berdiqulova Mahbuba; Toshboyeva Bahoroy (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  autism  spektr  buzilishining  kelib  chiqish  sabablari  ,asosiy belgilari  hamda  uni  aniqlash  va  korreksiyalashda  qo`llanilayotgan  zamonaviy yondashuvlar  yoritilgan.Autizmning  biologik  va  psixologik  omillari  tahlil  qilinib ,ijtimoiy  muloqot  ,nutq  va  xulq-atvorda  namoyon  bo`ladigan  xususiyatlar  ko`rib chiqilgan.Shuningdek  ,erta  tashxis,individual  psixologik  yondashuv  va  zamonaviy terapevtik usullarning ahamiyati asoslab berilgan.