ZAMONAVIY TURIZMDA INNOVATSION XIZMATLAR KOʻRSATISH MODELLARI RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA RIVOJLANTIRISH - Jo‘rayeva Nozimaxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy turizm sohasida innovatsion xizmat ko‘rsatish  modellari  hamda  raqamli  transformatsiya  jarayonlarining  nazariy  va metodologik asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiyot sharoitida turizm nafaqat xizmatlar ko‘rsatish sohasi, balki raqamli texnologiyalar va innovatsion yondashuvlar asosida  rivojlanayotgan  muhim  ijtimoiy-iqtisodiy  tizim  sifatida  qaralmoqda. Tadqiqotda innovatsion xizmat ko‘rsatish modellari shakllanishi, ularning rivojlanish bosqichlari hamda turizm sohasida qo‘llanilish xususiyatlari ilmiy manbalar asosida o‘rganiladi. Shuningdek, turizmda raqamli transformatsiya jarayonlarining xizmatlar sifatini  oshirish,  turistik  mahsulotlarni  diversifikatsiya  qilish  va  turizm  bozorida raqobatbardoshlikni kuchaytirishga ta’siri metodologik jihatdan sharhlanadi. Maqola turizmni  rivojlantirishda  innovatsion  va  raqamli  xizmatlar  muhim  ahamiyat  kasb etishini  ochib  beradi  hamda  sohani  tadqiq  etish  uchun  ilmiy-metodologik  asos yaratadi.