NATYURMORT SAN’ATINING SHAKLLANISHI VA TARAQQIYOT BOSQICHLARI - N.Talipov; Sh.Toʻxtayeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada natyurmort janrining shakllanish jarayoni, tarixiy ildizlari va taraqqiyot  bosqichlari  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  qadimgi  sivilizatsiyalardan boshlab Yevropa Uyg‘onish davri, barokko, klassitsizm, realizm, impressionizm va zamonaviy  san’at  oqimlarigacha  bo‘lgan  davrda  natyurmortning  evolyutsiyasi yoritiladi.  Janrning  g‘oyaviy-estetik  mazmuni,  kompozitsion  tamoyillari  va  ramziy xususiyatlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.