ILM-FAN TEXNOLOGIYALARI ARTERIAL GIPEREMIYA MOHIYATI, ASOSIY MUAMMOLARI VA UNING OLDINI OLISH. - Qalandarova Zuhra Otaxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  arterial  giperemiyaning etiologiyasi,patogenezi,klinik  belgilari  hamda  zamonaviy  davolash  va  profilaktika choralari ilmiy jihatdan yoritilgan.Mavzu bo’yicha ilmiy adabiyotlar tahlili va nazariy malumotlarni  qiyosiy  o’rganish  usullaridan  foydalanildi.Arterial  giperemiya  qon tomirlar kengayishi natijasida to’qimalarga qon oqimi ortishi bilan namoyon bo’lishi aniqlandi.Shuningdek,uning  fiziologik va patologik turlari  mavjudligi hamda  klinik belgilari  tahlil  qilindi.Arteial  Giperemiya  organizmda  moslashuvchanlik  jarayoni sifatida yoki kasallik belgisi sifatida namoyon bo’lishi mumkin.Olingan malumotlar tibbiy amaliyotda tashxis qo’yish va davolashda muhim ahamiyat kasb etadi.