ZAMONAVIY DASTURCHILIK VA UNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - QAHHOROVA NILUFAR QODIR QIZI; SHAHLO ULASHEVA (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  zamonaviy  dasturchilik  sohasining  rivojlanish  bosqichlari, asosiy  yo‘nalishlari  hamda  bugungi  kundagi  dolzarb  texnologiyalar  tahlil  qilinadi. Xususan,  sun’iy  intellekt,  veb-dasturlash,  mobil  ilovalar  yaratish,  ochiq  kodli platformalar va bulutli texnologiyalarning dasturchilik sohasiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, dasturchi kasbining mehnat bozoridagi o‘rni va istiqbollari haqida fikr yuritiladi.