MAKTABDA IQTIDORLI VA QOBILIYATLI OʻQUVCHILARNI ANIQLASHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Xudoyberdiyeva Komila Xayrullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktabda iqtidorli va qobiliyatli o‘quvchilarni aniqlashning psixologik usullari hamda ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Iqtidorli o‘quvchilarni  aniqlash  va  ularning  qobiliyatlarini  rivojlantirish  zamonaviy  ta’lim tizimining muhim vazifalaridan biri hisoblanadi. Maqolada iqtidorli o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari, ularni aniqlashda qo‘llaniladigan kuzatish, suhbat, psixologik testlar va diagnostik metodlarning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologi, pedagog  va  ota-onalarning  hamkorligi  orqali  o‘quvchilarning  qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan.