EHTIYOJI MILLAT: TURKISTONLIKLAR NIMAGA MUHTOJ? - Bo‘riqulov Abdulloh; F.Maxmasobirova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Turkiston  jadidlari  otasi  deya  e’tirof  etilgan Mahmudxo‘ja Behbudiy qalamiga mansub “Ehtiyoji millat” maqolasi atroflicha tahlil qilinadi. Shuningdek, tahlil davomida maqolada ko‘tarilgan muammolarning bugungi kunda ham o‘z ahamiyatini yo‘qotmaganligi haqida so‘z yuritiladi.