AVTOMOBILLARGA SIQILGAN GAZ USKUNALARINI OʻRNATISHDA YASHIL IQTISODIYOT SHAROITINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - U.Sh. Muxammadiyev; R.Pardayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada avtomobillarga siqilgan gaz (CNG) uskunalarini o‘rnatish  jarayonida  yashil  iqtisodiyot  tamoyillarini  qo‘llashning  ahamiyati  va istiqbollari  yoritilgan.  Avtomobillarda  siqilgan  gazdan  foydalanish  nafaqat  yonilg‘i sarfini kamaytiradi, balki chiqindi gazlar hajmini sezilarli darajada qisqartirib, atrof-muhitni muhofaza qilishga xizmat qiladi.