ZAMONAVIY TA’LIMDA TEXNOLOGIYALARNING O’RNI - Berdiqulova Mahbuba,; Rahmonnazarova Saodat, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  zamonaviy  taʼlim  tizimida  texnologiyalarning  o’rni  va ahamiyati  keng  yoritilgan.  Xususan,  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining taʼlim  jarayoniga  kirib  kelishi,  o’qitish  usullarini  takomillashtirishdagi  roli  hamda o‘quvchilarning  bilim  olish  samaradorligiga  taʼsiri  tahlil  qilingan.  Maqolada kompyuterlar,  internet  tarmog‘i,  interaktiv  vositalar  va  onlayn  platformalarning taʼlimdagi  qo‘llanilishi  misollar  asosida  ko‘rib  chiqilgan.Shuningdek,  masofaviy taʼlimning  rivojlanishi,  uning  afzalliklari  va  imkoniyatlari  haqida  fikr  yuritilgan. Texnologiyalar  yordamida  o‘quvchilarda  mustaqil  fikrlash,  izlanish  va  o‘z  ustida ishlash  ko‘nikmalarini  shakllantirish  masalalari  ham  yoritilgan.  Shu  bilan  birga, texnologiyalardan  foydalanishda  yuzaga  keladigan  ayrim  muammolar,  jumladan, texnik  taʼminotning  yetarli  emasligi  va  raqamli  savodxonlik  darajasi  bilan  bog‘liq kamchiliklar ham tahlil qiling.