ISHSIZLIK MUAMMOSI VA YOSHLAR BANDLIGI - Berdiqulova Mahbuba,; Baxromova Marjona, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  yoshlar  o‘rtasidagi  ishsizlik  muammosi  hamda  ularning bandligini  ta’minlash  masalalari  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Ishsizlikning  asosiy  sabablari sifatida ta’lim tizimi va mehnat bozori o‘rtasidagi nomutanosiblik, amaliy ko‘nikmalar yetishmasligi,  ish  o‘rinlarining  cheklanganligi  hamda  yoshlarning  kasb  tanlashdagi xatolari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  maqolada  yoshlar  bandligini  oshirishga qaratilgan  samarali  mexanizmlar,  jumladan,  dual  ta’lim  tizimini  rivojlantirish, tadbirkorlikni  qo‘llab-quvvatlash,  yangi  ish  o‘rinlari  yaratish  va  kasb-hunar o‘rganishni kengaytirish  masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari yoshlar bandligini ta’minlash ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.