NOSTANDART MASALA TUSHUNCHASI - K.Ismoilov,; S.N’matjonova,; Dehqonov Xojakbar, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada nostandart masala tushunchasining mazmun-mohiyati ochib berilgan hamda ularning standart masalalardan farqli jihatlari yoritilgan. Turli misollar asosida nostandart masalalarni yechish jarayonida ularni standart masalalarga keltirish yoki  bir  nechta  sodda  masalalarga  ajratish  usullari  ko‘rsatib  berilgan.  Shuningdek, nostandart masalalarning o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash, tahlil qilish va muammoli vaziyatlardan chiqish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.