O‘ZBEK HIKOYALARIDA KINOYANING IFODALANISHI - E.Ibragimova; G.Muhammadjonova (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada o‘zbek hikoyalarida kinoya hodisasining badiiy nutqdagi ifodalanish xususiyatlari, kinoyaning badiiy tasvir vositalaridan biri sifatida  muallifning  voqelikka  nisbatan  subyektiv  munosabatini  yashirin  tarzda ifodalashga  xizmat  qilishi,  kinoyaning  badiiy  tasvir  vositasi  sifatida  o‘rganilishi, o‘zbek  tilshunosligida  ushbu  hodisanining  leksik,  morfologik  va  sintaktik  vositalar orqali  ifodalanishi,  shuningdek,  o‘zbek  hikoyachiligida  kinoyaning  badiiy-estetik vazifalari xususida fikr yuritilgan.