VADUD MAHMUDNING CHOʻLPON IJODIGA MUNOSABATI - Nigoraxon Tursunova Jahongir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  adabiy  tanqidchiligining  muhim vakillaridan  biri  —  Vadud  Mahmudning  adabiy-tanqidiy  qarashlari  tahlil  qilinadi.  Xususan, tanqidchining Choʻlpon ijodiga bo‘lgan munosabati hamda uni zamondoshi sifatida  baholashdagi  yondashuvi  ilmiy  asosda  yoritiladi.    Uning  ilmiy-nazariy qarashlari,  tanqidchilik  uslubi  va  adabiy  jarayonni  baholashdagi  o’ziga  xos yondashuvlari ilmiy asosda yoritiladi.