STRESS VA IJTIMOIY-PEDAGOGIK MOSLASHUV: TALABALARDA STRESSNI KAMAYTIRISHNING PEDAGOGIK USULLARI - Nazarova Nigora Ravshanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  talabalarda  stress  holatlari  va  ularning  ijtimoiy-pedagogik moslashuv jarayoniga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqotda mentorlik tizimi va pedagogik qo‘llab-quvvatlash  talabalarda  stressni  kamaytirish  omili  sifatida  tahlil  qilinadi. Tadqiqot  natijalari  talabalarning  ta’lim  muhitiga  moslashuvi  jarayonida  mentorlik faoliyati  va  interfaol  pedagogik  metodlar  muhim  rol  o‘ynashini  ko‘rsatadi.  Ushbu yondashuvlar  talabalarning  psixologik  barqarorligini  oshirishga  hamda  o‘quv jarayonidagi samaradorlikni kuchaytirishga xizmat qiladi.