KASBIY TA’LIM TASHKILOTLARI O’QUVCHILARIDA IJTIMOIY- HUQUQIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHINING PSIXOLOGIK MEXANIZIMLARI - ZULXAYDAROVA FERUZA UMARALI QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya   Ushbu  maqolada  kasbiy  ta’lim  tashkilotlari  o‘quvchilarida  ijtimoiy-huquqiy kompetentlikni rivojlantirishning psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim  jarayonida  shaxsning  huquqiy  ongi,  ijtimoiy  mas’uliyati  hamda  fuqarolik pozitsiyasini  shakllantirish  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Tadqiqot  davomida o‘quvchilarning  huquqiy  bilimlari,  ijtimoiy  faolligi  va  motivatsiyasi  o‘rganilib, pedagogik  ta’sir,  ijtimoiy  muhit  hamda  psixologik  yondashuvlar  orqali  ijtimoiy-huquqiy  kompetentlikni  rivojlantirishning  samarali  usullari  tahlil  qilindi.  Tadqiqot natijalari kasbiy ta’lim tizimida o‘quvchilarning huquqiy madaniyatini rivojlantirish, shaxsiy kamolotini qo‘llab-quvvatlash va ularni jamiyat hayotida faol ishtirok etishga tayyorlashga xizmat qiladi