KASBIY TA'LIM TASHKILOTLARI O‘QUVCHILARIDA IJTIMOIY- HUQUQIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Zulxaydarova Feruza Umarali qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya              Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tashkilotlari o‘quvchilarida ijtimoiy-huquqiy kompetentlikni  rivojlantirishning  pedagogik  imkoniyatlari  ilmiy  jihatdan  tahlil qilinadi.  Zamonaviy  ta’lim  jarayonida  yoshlarning  huquqiy  madaniyati,  fuqarolik mas’uliyati va ijtimoiy faolligini shakllantirish dolzarb vazifalardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda  kasbiy  ta’lim  muassasalarida  o‘quvchilarning  ijtimoiy-huquqiy kompetentligini rivojlantirishda pedagogik muhit, innovatsion metodlar, motivatsion yondashuvlar hamda raqamli texnologiyalarning o‘rni o‘rganildi. Shuningdek, ta’lim jarayonida  interaktiv  metodlardan  foydalanish,  huquqiy  bilimlarni  amaliy  faoliyat bilan  integratsiya  qilish  hamda  ijtimoiy  muhitni  samarali  tashkil  etish  orqali o‘quvchilarning  huquqiy  ongini  rivojlantirish  imkoniyatlari  yoritildi.  Tadqiqot natijalari  kasbiy  ta’lim  tizimida  o‘quvchilarning  ijtimoiy-huquqiy  kompetentligini shakllantirishda  pedagogik  imkoniyatlardan  samarali  foydalanish  zarurligini ko‘rsatadi.