FUTBOLDA O‘YIN AMPLUASINING SPORT TAYYORGARLIGIGA TA’SIRI - XAYRULLOYEV BAHODIR LUTFULLO OʻGʻLI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqola  futbolda  o‘yin  ampluasining  sportchilarning tayyorgarligiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda har bir ampluaning jismoniy, texnik  va  taktik  tayyorgarlikka  ta’siri,  shuningdek  o‘yin  davomida  talab  etiladigan harakatlar  va  funksional  qobiliyatlar  tahlil  qilingan.  Ayrim  e’tibor  individual xususiyatlar va murabbiylar tomonidan amalga oshiriladigan tayyorgarlik jarayoniga qaratilgan.