YOSHLARNI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHDA TARIXIY XOTIRANING ROLI VA UNI TARG‘IBOT QILISHNING YO‘NALISHLARI - Saparov Bobir Xudayberdievich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA          Mazkur  maqolada  yoshlarni    vatanparvarlik  ruhida  tarbiyalashda  tarixiy xotiraning ahamiyati tahlil qilinadi. Tarixiy xotira nafaqat milliy o‘zlikni anglash, balki yoshlarda  mas’uliyat,  g‘urur  va  Vatanga  bo‘lgan  sadoqatni  shakllantirish  vositasi sifatida qaraladi. Maqolada tarixiy xotirani targʻib qilishning samarali yoʻnalishlari, jumladan, ta’lim tizimidagi innovatsion yondashuvlar, ommaviy axborot vositalaridan foydalanish, tarixiy joylar va muzeylarga ekskursiyalar tashkil etish kabi usullar ko‘rib chiqiladi.  Shuningdek,  sog‘lom  turmush  tarzini  targ‘ib  qilish  orqali  yoshlarning jismoniy  va  ma’naviy  rivojlanishini  ta’minlashda  tarixiy  qadriyatlarning  roli o‘rganiladi.  Maqola  yoshlar  tarbiyasida  tarixiy  xotira  va  sog‘lom  hayot  tamoyillari uyg‘unligini ta’minlashga qaratilgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.