PSIXOKORREKSION RIVOJLANTIRUVCHI ISHLAR VA ULARNI OLIB BORISHDA INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANISH - E'zozhon Tojiboyeva Muhammadjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktablarida o‘quvchilar  bilan  olib  boriladigan  psixokorreksion  va  rivojlantiruvchi  ishlarning nazariy  va  amaliy  asoslari  yoritilgan.  Maktab  amaliyotchi  psixologi  faoliyatida interfaol  usullardan  foydalanishning  samaradorligi  va  bolalar  ruhiyatini barqarorlashtirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  Yangiqo‘rg‘on tumanidagi 53-maktab tajribasi asosida art-terapiya, guruhli munozaralar va keys-stadi kabi  innovatsion  metodlarning  qo‘llanilish  tartibi  bayon  etilgan.  Natijalar  shuni ko‘rsatadiki, interfaol yondashuv o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvini yaxshilashda va emotsional to‘siqlarni bartaraf etishda muhim omil hisoblanadi. Maqola yakunida maktab  psixologlari  uchun  psixokorreksion  ishlarni  tashkil  etish  bo‘yicha  amaliy tavsiyalar va xulosalar keltirilgan.