PEDAGOGLARDA KASBIY STRESSNI OLDINI OLISH: PSIXOLOGIK YONDASHUV VA AMALIY TAVSIYALAR - Azizova Nodira Xoliqovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  pedagog xodimlar faoliyatida uchraydigan kasbiy stress va uning salbiy oqibatlari keng tahlil qilingan.O‘qituvchilik  kasbi  yuqori  emotsional  yuklama  bilan  bog‘liq  bo‘lib,  bu mutaxassislarning  ruhiy  salomatligiga  jiddiy  ta’sir  ko‘rsatadi.  Tadqiqot  davomida pedagoglarda  emotsional  charchash  sindromining  rivojlanish  bosqichlari  va  uning yuzaga  kelish  sabablari  yoritib  berilgan.  Muallif  tomonidan  maktab  psixologining o‘qituvchilar bilan ishlashdagi profilaktik vazifalari va stressga chidamlilikni oshirish metodlari  taklif  etilgan.  Maqola  yakunida  pedagoglar  uchun  o‘z-o‘zini  psixologik tartibga solish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.