BITIRUVCHI YOSHLARNI ZAMONAVIY KASBLARGA YO‘NALTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI VA ISTIQBOLLARI - Bo‘riyeva Gulshan To‘rayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Bitiruvchi  yoshlarni  to‘g‘ri  kasbga  yo‘naltirish  bugungi kunning eng dolzarb ijtimoiy-pedagogik masalalaridan biri hisoblanadi.  Zamonaviy mehnat bozoridagi shiddatli o‘zgarishlar yoshlardan nafaqat nazariy bilim, balki yangi texnologiyalarni egallash va kreativ fikrlashni talab etmoqda. Ushbu maqolada maktab bitiruvchilarining  qiziqishlari  va  qobiliyatlarini  aniqlashda  psixologik  diagnostika usullarining  o‘rni  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  raqamli  iqtisodiyot  davrida  yuzaga kelayotgan yangi kasblar va ularning istiqbollari haqida keng ma’lumotlar yoritilgan. Maqola  yakunida  bitiruvchilarning  kasbiy  o‘z-o‘zini  aniqlash  jarayonini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.