TA’LIMI TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMAT KO‘RSATISHNING ZAMONAVIY MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI - Raxmanova Qandolatxon G’aniyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktablarida psixologik  xizmat  faoliyatini  tashkil  etishning  nazariy-uslubiy  asoslari  va  uning bugungi  kundagi  dolzarbligi  tahlil  qilingan.  Ta’lim  tizimidagi  islohotlar  jarayonida o‘quvchilarning  ruhiy  salomatligini  muhofaza  qilish  va  ularning  intellektual salohiyatini oshirishda psixologik xizmatning o‘rni beqiyosdir. Maqolada psixologik xizmatning  asosiy  yo‘nalishlari  bo‘lgan  profilaktika,  diagnostika  va  korreksiya ishlarining  o‘zaro  bog‘liqligi  ilmiy  jihatdan  yoritib  berilgan.  Muallif  tomonidan maktab psixologi faoliyatida duch kelinadigan muammolar va ularni bartaraf etishning samarali  mexanizmlari  bo‘yicha  amaliy  takliflar  ilgari  surilgan.  Tadqiqot  natijalari maktab psixologlari uchun o‘quvchilar, ota-onalar va pedagoglar o‘rtasidagi ijtimoiy-psixologik muhitni sog‘lomlashtirishda metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.