O‘ZBEK XALQ PEDAGOGIKASI MAZMUNI ASOSIDA TALABALARNI OILAVIY HAYOTGA TAYYORLASHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Rahmonqulova Guliza Faxriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  xalq  pedagogikasining  boy manbalari  va  milliy  qadriyatlar  asosida  talaba-yoshlarni  oilaviy  hayotga tayyorlashning  nazariy  masalalari  tadqiq  etiladi.  Oila  institutini  mustahkamlashda ajdodlarimizdan meros bo‘lib kelayotgan tarbiya usullari, urf-odatlar va odob-axloq normalarining  pedagogik  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  talabalarda oilaviy mas’uliyat, o‘zaro hurmat va sabr-toqat kabi fazilatlarni shakllantirishda xalq og‘zaki  ijodi  hamda  milliy  an’analarning  o‘rni  ilmiy  asoslab  berilgan.  Maqolada globallashuv  sharoitida  yoshlarni  oilaviy  hayotga  tayyorlashning  zamonaviy pedagogik  texnologiyalari  va  xalq  pedagogikasi  uyg‘unligi  masalalari  yoritilgan. Yakunda oliy ta’lim tizimida ushbu yo‘nalishdagi ishlarni takomillashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalar bayon etilgan.