KASBIY MASLAHAT OYLIKLARINI O‘TKAZISHDA MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATINING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Jumanova Nilufar Qudratovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktablarida o‘tkaziladigan  "Kasbiy  maslahat  oyligi"  davomida  maktab  psixologi  tomonidan amalga  oshiriladigan  tizimli  ishlar  va  metodik  yondashuvlar  tahlil  qilingan.  Oylik doirasida  bitiruvchi  sinf  o‘quvchilarining  qobiliyatlari  va  kasbiy  moyilliklarini aniqlashga  qaratilgan  diagnostik  tadbirlarning  o‘rni  va  ahamiyati  atroflicha  yoritib berilgan. Psixologning ota-onalar va fan o‘qituvchilari bilan hamkorlikdagi faoliyati o‘quvchilarning to‘g‘ri qaror qabul qilishlarida asosiy omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot  jarayonida  kasbiy  maslahat  berishning  zamonaviy  metodlari  va  interaktiv treninglarning o‘quvchilar motivatsiyasiga ta’siri amaliy misollar bilan isbotlangan. Maqola  yakunida  oylik  tadbirlarini  yuqori  saviyada  tashkil  etish  va  bitiruvchilarni zamonaviy  mehnat  bozoriga  tayyorlash  bo‘yicha  muhim  metodik  tavsiyalar  ishlab chiqilgan.