RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR DAVRIDA SAVDO XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISH - Rabbimkulov Mansur Obid oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Raqamli  texnologiyalar  taraqqiyoti  bugungi  kundagi  iqtisodiyot, davlat boshqaruvi, maishiy hayot, sohaviy xizmatlar va ayniqsa savdo xizmatlari sifat va  samaradorligini  tubdan  o‘zgartirib  yubordi.  Yangi  texnologik  qadamlar  savdo sohasida  xizmat  ko‘rsatish,  iste’molchilar  va  ishlab  chiqaruvchilar  o‘rtasida  aloqa o‘rnatish, mahsulotlarni yetkazib berish, ma’lumotlarni qayta ishlash va tahlil qilishni ancha tez va qulay holatga keltirdi. Savdo xizmatlarining muhim xususiyati sifatida, ular har bir iste’molchiga eng zamonaviy va optimal xizmat ko‘rsatishni ta’minlashga intiladi.  Shu  bois,  raqamli  texnologiyalar  hozirgi  bosqichda  savdo  xizmatlarida zamonaviy yondashuvlarni jadal rivojlantirmoqda.