HUDUDIY PARRANDACHILIK KLASTERLARINI RIVOJLANTIRISH VA ULARNI BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Shermatov Abbos Jumayevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  ilmiy  maqolada  hududiy  parrandachilik  klasterlarini rivojlantirishning  nazariy-uslubiy  asoslari  hamda  ularni  boshqarish  tizimini takomillashtirish  masalalari  tadqiq  etilgan.  Tadqiqotda  parrandachilik  tarmog‘ini klaster asosida tashkil etishning iqtisodiy afzalliklari, xususan, ishlab chiqarish, qayta ishlash,  logistika,  xizmat  ko‘rsatish  va  sotuv  jarayonlarining  yagona  tizimga integratsiyalashuvi natijasida samaradorlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan.