TILNI QIYOSLAB O ‘QITISHNING NAZARIY VA AMALIY AHAMIYATI - Azzamov Yusufjon Radjabboyevich,; Murodova Nigora Xayriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada tilni qiyoslab o‘qitish metodining nazariy asoslari, uning o‘quv jarayonidagi ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek tillarining  qiyosiy  jihatlari  misollar  asosida  yoritiladi.  Tadqiqot  natijalari  shuni ko‘rsatadiki,  qiyosiy  yondashuv  o‘quvchilarning  tilni  tezroq  va  samarali o‘zlashtirishiga yordam beradi.