MUSIQA TERAPIYASINING TARIXIY RIVOJLANISHI VA ZAMONAVIY TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI - Abdumannonova Nilufar Baxrom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
nnotatsiya:  maqolada  musiqa  terapiyasining  tarixiy  shakllanish  jarayoni, nazariy asoslari hamda zamonaviy tibbiyot va reabilitatsiya amaliyotidagi o‘rni tahlil qilingan. Musiqaning inson psixoemotsional holati, markaziy asab tizimi va fiziologik jarayonlarga  ta’siri  qadimgi  sivilizatsiyalardan  boshlab  zamonaviy  ilmiy tadqiqotlargacha  bo‘lgan  manbalar  asosida  yoritilgan.  Shuningdek,  musiqa terapiyasining  nevrologik  va  pedagogik  yo‘nalishlardagi  qo‘llanilish  imkoniyatlari ham ko‘rib chiqilgan.