ABDULLA QAHHOR HIKOYALARI BADIIYATI - Raxmatullayeva Rahbarxon Rustam qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  Abdulla  Qahhor  hikoyalarining  badiiy xususiyatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida adib ijodida realizm, psixologizm, satira va yumorning o‘ziga xos uyg‘unligi ochib beriladi. Shuningdek, hikoyalardagi  obrazlar  tizimi,  badiiy  detal,  kompozitsiya  va  til-uslub  xususiyatlari ilmiy  asosda  o‘rganiladi.  Qahhor  hikoyalarining  o‘zbek  nasri  taraqqiyotidagi  o‘rni hamda ularning pedagogik va tarbiyaviy ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari adib  ijodining  nafaqat  badiiy-estetik,  balki  ijtimoiy-ma’naviy  ahamiyatga  ega ekanligini ko‘rsatadi.