SPORT VA TIBBIYOTDA ELEKTROMIOGRAFIYA (EMG) QO‘LLANILISHI - Ikromov Asilbek Sobir o‘g‘li,; Nuralov Erkin Gulmurodovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  Electromyography  (EMG) texnologiyasining  sport  va  tibbiyot  sohalarida  qo‘llanilishi  kompleks  tarzda  tahlil qilinadi.  Tadqiqot  davomida  EMG  usulining  nazariy  asoslari,  mushak  bioelektrik faolligini  o‘lchash  prinsiplari  hamda  signalni  qayta  ishlash  usullari  yoritilgan. Shuningdek,  sportchilarning  jismoniy  tayyorgarligini  baholash,  mashg‘ulot jarayonlarini optimallashtirish va jarohatlarning oldini olishda EMGning o‘rni asoslab berilgan. Tibbiyotda esa ushbu texnologiyaning nevrologik kasalliklarni diagnostika qilish, davolash va reabilitatsiya jarayonlaridagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari  EMG  texnologiyasining  yuqori  aniqlik,  real  vaqt  monitoring  va  keng qo‘llanish imkoniyatlariga ega ekanligini tasdiqlaydi.