BENZINNI BEVOSITA SILINDRLARGA PURKASH TIZIMIDAGI ASBOBLARNING ASOSIY NOSOZLIKLARI, TASHXISLASH VA SERVIS XIZMAT KO‘RSATISH - Sultonov Jamshidbek Furqat o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  benzinni  bevosita  silindrlarga  purkash tizimlari  (GDI)da  qo‘llaniladigan  asbob-uskunalarning  asosiy  nosozliklari,  ularni aniqlash  va  bartaraf  etish  usullari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  yuqori bosimli yonilg‘i nasosi, injektorlar, datchiklar hamda elektron boshqaruv tizimining ishlashidagi  muammolar  va  ularning  sabablari  yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy diagnostika usullari, jumladan OBD tizimi orqali nosozliklarni aniqlash hamda servis xizmat ko‘rsatishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan. Olingan natijalar tizimning ishonchliligini oshirish va dvigatel samaradorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.