BO‘LAJAK CHET TILI O‘QITUVCHILARIDA MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYASI (NEMIS TILINI O‘QITISH MISOLIDA) - Shukurova Nigina Luqmonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bo‘lajak  chet  tili  o‘qituvchilarida madaniyatlararo  muloqot  kompetensiyalarini  shakllantirish  va  rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Xususan, nemis tilini o‘qitish jarayonida talabalar madaniy  tafakkurini  kengaytirish,  kommunikativ  yondashuvni  takomillashtirish  va interaktiv metodlar orqali samarali o‘qitish texnologiyalarini qo‘llash masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda madaniyatlararo muloqot kompetensiyasining tarkibiy qismlari, ularni rivojlantirish bosqichlari hamda innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida o‘qitishning  samaradorligi  ko‘rsatib  berilgan.  Shuningdek,  nemis  tili  darslarida autentik materiallardan foydalanish, rolli o‘yinlar, muammoli vaziyatlar va loyihaviy ta’lim orqali talabalar kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llari asoslab berilgan.